Jařina 2017

plakat jarina 2017Divadelní spolek Klas vás zve na Kláštereckou divadelní jařinu, aneb když se jaří, tak se jaří. Dvoudenní festival je tu od toho, abychom si buď připomněli úspěšná představení, která jsme viděli na některých z předchozích divadelních žní, anebo abychom viděli divadla, která na žních nebyla.

pátek 3. března; 19hod Kočovné divadlo Ad Hoc - S úsměvem nepilota
Nejsou úplně neznámí a veleúspěšnou operou Zmrazovač rozmrazili srdce diváků po celé naší republice, dokonce i v cizině. Když chcete dostat tuhle partu do Klášterce, musíte si ji zamluvit rok dopředu. Jsme tedy rádi, že nám letos představí zábavný kabaret S úsměvem nepilota, který sami charakterizují jako „dumavě filosofický komponovaný večer složený z vědeckých pojednání, originálních písní, obskurní poezie a jiných drobných poetických útvarů, hlásící se hrdě k odkazu pánů Skoumala a Vodňanského“.  Zní to nebezpečně, ale těšit se můžete na komponovaný pořad, který vtipně a chytře míchá TV hlášky a reklamní spoty s přednáškami a poezií. A když máte v divadle nadané hudebníky a zpěváky, je samozřejmě vše prokládáno hudbou a písněmi. Že se představení S úsměvem nepilota Kočovnému divadlu Ad Hoc povedlo, potvrzuje i fakt, že Český rozhlas vysílal záznam tohoto kousku na Silvestra.

sobota 4. března; 19hod Divadlo NAVENEK - Bez obřadu
Konverzační komedie plná zvratů a záměn Bez obřadu kadaňského divadla Navenek, která nadchla diváky na (Ne)šťastných žních. Zajímavostí je, že herce čeká dvoják, protože ten den jedou kadaňští s představením soutěžit na přehlídku do Loun. A i když ve hře průšvih střídá průšvih a pohroma pohromu, my doufáme, že se představení vyvede a příjemně zakončí třetí ročník jarního festivalu.