14. SMRTONOSNÉ KLÁŠTERECKÉ DIVADELNÍ ŽNĚ

plakat zne 2016Dlouho jsme zvažovali, zda zvolený název nebude mít kontraproduktivní vliv na návštěvnost. Zda diváci nebudou mít obavy z nějakých teroristických útoků, smrtelného nakažení čímsi, zda prostě nebudou mít strach z předčasného odchodu.

Přiznáváme zcela otevřeně, že předmětné obavy by mohly být do jisté míry oprávněné. Jde však jen o úhel pohledu. Vlastně si přímo přejeme, abyste se stali obětí útoku - ovšem - humoru představení. Abyste se nakazili - ovšem - sympatií k divadlu a aby nedošlo k jedinému předčasnému odchodu - ovšem - z hlediště. Protože to by pro nás pořadatele, bylo skutečně SMRTONOSNÉ.

A tradičně vás budou těšit přespolní divadla z celé země a samozřejmě my, DS KLAS - tento rok zcela netradičně přínášíme dvě premiéry, Spojovací dveře (29.10.) a Balada o pružné kulce (1.11.).
- tradičně se vybíralo to nejlepší z letošních přehlídek
- tradičně je dramaturgie sladěná
- tradičně je přehlídka tematická
- tradičně je každý večer doprovodný program
- tradičně můžete vyhrát Pivní lístek
- tradičně si můžete po hře o hře promluvit s účinkujícími
- tradičně můžete hlasovat v diváckém hlasování
- tradičně si můžete o průběhu přehlídky denně číst ve Žňovinách
- tradičně se divadlo hraje denně od 19:00
- tradičně divadelní přehlídka začíná poslední říjnovou sobotu
- tradičně divadelní přehlídka končí první listopadovou sobotu

+ netradičně však celou přehlídku zahájíme divadelní vernisáží, resp. promítáním filmu našeho kamaráda a bývalého divadelního kolegy Romana Štětiny.
Roman je krom jiného laureátem ceny Jindřicha Chalupeckého a den před samotnými Žněmi vám chce představit svůj další počin - film "Návod k použití Jiřího Koláře", jehož úspěchy již překročily hranice naší země. Pro nás není zásadní souvislost naší přehlídky s tímto dílem společná divadelní minulost, ale naše samotné působení v celém dokumentárním filmu, který se natáčel v plzeňské Rozhlase minulý rok (psali jsme zde)

Neděste se tedy názvu a přijďte na Žně.
Raději dřív, někdy není místo k sezení. Těšíme se na vás.