Deset problémů aneb miniturné s Ostře sledovanými vlaky

polnaÚkol by jasný. Sraz v 16:30 před zkušebnou. V 15:05 nastává první problém. Honza1 volá, jak to, že ho ještě nikdo nevyzvedl, že už čeká před Františkánským klášterem.

Úkol byl jasný. Štěpán vzal 7místné auto, abychom se při cestě moc nemačkali. Nastává druhý problém. Všichni se mačkáme ve dvou autech a Štěpán sedí ve svém 7místném autě sám.

Úkol byl jasný. Dorazit do Klapý, zjistit co a jak, počkat až dohraje soubor před námi, vyrazit a bleskurychle postavit scénu. Nastává třetí problém. Úkolu zjistit co a jak se ujímá Vašek Polda.

Úkol byl jasný. Odehrát co nejlépe představení. Nenastává žádný problém.

Úkol byl jasný. Lehce se navečeřet, dát si dvě tři piva a jít spát, protože nás druhý den čeká cesta do Polné u Jihlavy, kde máme odehrát další představení. Nastává čtvrtý problém. K večeři je svíčková, Klapáci přichystali neskutečný raut, pivo je dobré a neustále se odněkud objevují rundy s Jamesonem.

Úkol byl jasný. Pokusit se trochu vyspat. Nastává pátý problém. Svobodná děvčata zjistila, že Štěpán má v autě dvě lahve burčáku a nechtěla se s tím smířit. Spánek nebyl nejdelší.pepin

Úkol byl jasný. Nasnídat se a pokud možno společně vyrazit do Polné. Nastává šestý problém. Štěpán pořád spí a nakonec stejně každé auto jede jiným směrem.

Úkol byl jasný. Dorazit do Polné, zjistit, kde budeme hrát, kde budeme spát a co budeme jít. Nastává tradiční problém. Úkol má na starosti Vašek Polda.

Úkol byl jasný. Odehrát co nejlépe představení. Pravda. O tom, že nemáme podpalovat divadla a nevykuřovat diváky pomocí nehořlavého papíru, nebyla řeč.

Úkol byl jasný. Užít si společný večer. Nastává osmý problém. 7místné Štěpánovo auto narvané herečkami odjíždí domů.

Úkol byl jasný. Užít si večer se zbytkem souboru, dát dvě piva a jít spát. Nenastává žádný problém.

Úkol byl jasný. Jít spát. Nastává devátý problém. Napadlo nás skrz okno vyfotit kamaráda na záchodě, neboť mušle v Polné jsou naproti oknu a navíc proklatě nízko. Zatímco štelujeme foťák, jsme děsně nenápadní a chechtáme se úplně potichu, nevšimneme si, že Honza2 už dávno stojí mezi námi, je děsně nenápadnej, chechtá se taky úplně potichu, ale při tom se ještě stačí zeptat, co to vlastně děláme.

Úkol byl jasný. Dojet domů. Nastal desátý problém. Před Chomutovem nám došel benzín.