Žně 2009

plakat zne 2009Víte, kdo jsou to "pábitelé"? Že ne? Pábitel je každý člověk, který je rovněž navštíven inspirací a říká věty, o kterých rozumní lidé říkají, že jsou nerozumné, a dělá věci, které slušní lidé nedělají, ztrácí hranice mezi realitou a fantazií. Máme tu v pořadí 7. Klášterecké divadelní žně a tentokrát jsou tématem "pábitelé". Jak tedy jinak žně zahájit, než-li hrou Bohumila Hrabala, Příliš hlučná samota v režii Václava Poldy.

DIVADLO ZDRHOVADLO KLÁŠTEREC / Příliš hlučná samota / 31. 10.

Nejnovější počin nejmladšího kláštereckého souboru je adaptací vrcholného Hrabalova díla s hereckým sólem pro Jana Milotu.

MĚSTSKÉ DIVADLO DĚČÍN / Malá mořská víla / 1. 11. 15:00

Netradiční zpracování známé pohádky ještě známějšího autora. Věčně živý příběh o nenaplněné lásce, tentokrát jako působivý, hudebně-výtvarný klip. Hra je určena starším dětem.

DIVADLO AMADIS BRNO / Plný kapsy šutrů / 1. 11. 19:00

Laskavá a inteligentní komedie o natáčení amerického velkofilmu očima dvou irských buranů.

SEMTAMFÓR SLAVIČÍN / Benátky pod sněhem / 2. 11.

Benátky pod sněhem vypráví příběh jedné „večeře s přáteli", která konfrontuje dva mladé páry s opravdovostí a falší jejich lásky. Gilles Dyrek se satirickým úsměvem přitom odhaluje i naivitu západních
zemí nad řešením problémů okolního světa.

RÁDOBYDIVADLO KLAPÝ / Taneční hodiny pro pokročilé / 3. 11.

Příběh osamělého, ale strašně užvaněného člověka, který za účelem sblížit se s kýmkoliv pořádá Taneční hodiny, ačkoliv sám tančit neumí.

DIVADLO KÁMEN PRAHA / Opičí tlapa / 4. 11.

Prostě se jí cokoliv řekne a vona to zařídí. Cokoliv, normálně. Třikrát, normálně... třikrát. Ale že zajímavý na tom je, že to všechno snad stejně jako že nevobalamutíš. Rozumíš?

BDS LUŽNICE BECHYNĚ / Tak takhle to bylo aneb Život je jen náhoda / 5. 11.

Černá komedie s aktuálním příběhem.

DIVADLO SOLITEATER PRAHA / Svou vlastní ženou / 6. 11.

Hra je koláží ze života nejznámějšího berlínského transvestity Charlotty von Mahlsdorf (1928 – 2002), narozeného jako Lothar Berfelde, a vypráví fascinující životní příběh muže, který v ženských šatech dokázal přežít represe nacistického i komunistického
režimu. Divadlo jednoho herce...

DIVADLO PRKNO VEVERSKÁ BÍTÝŠKA / Společnost / 7. 11.

V příběhu hrají hlavní roli vztahy a pocit osamělosti, snaha o upřímnost i touha po porozumění. Tragikomický tón udávají situace vyhrocené emocemi, celý děj je navíc zasazen do boxerského ringu.